Лазерната терапия с мек лазер отдавна се използва в Европа, а куриозът е, че още в далечната 1987 г.е патентована от български учен терапия за въздействие върху акупунтурните точки, която дълго време е била уникална в световен мащаб и преди десетина години е помогнала на известния актьор Йосиф Сърчаджиев да се възстанови напълно след тежък инсулт. Както може да се досетите, доц. Арнаудова, патентовала метода преди повече от 30 години, вече не е между живите, а в България почти никой не знае, че неин последовател продължава да развива и усъвършенства метода и помага на редица болни срещу направо учудващо ниски за днешното време цени.

В същото време в Западна Европа, Канада и САЩ терапията със студен или мек лазер, наречена още лазерна биостимулация набира все по-голяма скорост и масово се предлагат лазери за домашно ползване.

Лазерната акупунктура не е болезнена

Въпреки, че акупунктурата се практикува с успех от хилядолетия в Китай, Япония и Корея, този терапевтичен метод не получил подобаващото му разпространение главно поради страха на децата, а и на мнозина възрастни от убождането със специалната игла.

Макар,че този страх е неоснователен, важи неписаното правило, че когато пациентът се страхува от дадена манипулация, той има по-малък шанс да се излекува, отколкото друг пациент, който стопроцентово се доверява на даден метод. Следователно лазерната терапия е просто идеална за страхливите – пациентите може да изпитат леко мравучкане и дори приятен гъдел, но не и каквата и да е болка.
Източник сайта на Германското дружество на лекарите, пра ктикуващи лазерна терапия http://www.daegfa.de/PatientenPortal/Akupunktur.Akupunktur-Methoden.Laser_Akupunktur.aspx

Лазерният лъч на мекия лазер е просто лъч монохроматична светлина

Думата лазер произлиза от английското съкращение “Light Amplification Stimulated Emission of Radiation”. Това означава, че лазерът е източник на светлина, който се използва в много области на медицината. При акупунктурната терапия се използват т.нар. меки лазери. Избраните акупунктурни точки се стимулират с лазерна монохроматична светлина, вместо с игли. Така се постига благоприятен за организма ефект.

Лазерната акупунктурна терапия помага така

Лазерът повлиява обмяната на биологическа информация между клетките, като се повищава обмяната на веществата и се стимулира синтеза на белтъчини и на колаген. Образува се нова съединителна тъкан, нови кръвоносни съдове и нервни пътища.
Източник http://www.daegfa.de

Така тялото се самовъзстановява (например след инсулт – нещо, което лекарствата не могат да постигнат, защото те просто подтискат симптомите. За разлика от устройствата, излъчващи некохерентна светлина, като напр.светодиодите работещи в инфрачервения спектър, кохерентната монохроматична и поляризирана светлина, излъчвана от мекия лазер има уникални, специфични и научно доказани свойства, които въздействат дълбоко в телесната тъкан.

Тази терапия и нейните биологически въздействия са задълбочено и всеобхватно изследвани и документирани през последните над 40 години в целия свят.

Това, в което всички специалисти по света – американци, руснаци, германци, българи са единодушни е, че до ден днешен никакви вредни или негативни странични ефекти на лазерната биостимулация на акупунктурни точки не са констатирани.

Въпреки, че прониква дълбоко в тъканите, лазерната терапия е напълно неинвазивна. Именно съчетанието от практическа липса на риск с доказаните ползи от терапията дават кураж на практиците.

Лазерната терапия с мек лазер е едно от най-модерните и ефективни терапевтични средства, откривани някога. Изследванията върху ефективността и безопасността на лечението с мек лазер продължават, но засега не са открити никакви вредни или странични ефекти. Ако се интересувате от такава терапия, консултирайте се с вашия личен лекар или друг доверен медицински специалист, за да разберете дали терапията би била полезна за вас.

Лазерна биостимулация – как работи?

Лазерната биостимулация доставя енергия директно на тялото чрез милиарди светлинни частици (вълни) и посредством акупунктурните точки въздейства върху състоянието отделните органи. Абсорбираната светлина предизвиква биологическа или химическа реакция. Фокусираната светлина се абсорбира от тялото на клетъчно ниво и предизвиква биологическа или химическа реакция, водеща на свой ред до регенерация на увредените клетки. Намалява възпаленията и ускорява лечението и регенерацията на тъкани и органи при болшинството пациенти.
Повече на: http://www.lubecki-wellness.com

Европейски учени са открили, че лечението с мек лазер има лечебен ефект върху мускулите, нервите и особено върху зъбите и костите. Лазерната терапия отстранява или неутразира попаднали в организма тежки метали. Според германски лекари, това се постига след само една терапия и след отстраняването тези токсични метали, онкоболните бързо се възстановят, като туморите им се абсорбират от тялото. Според опита на българските специалисти, това, което със сигурнст се постига е спиране на растежа на тумора и предотвратяване на появата на разсейки.
Виж повече на https://www.healthline.com/health/cold-laser-therapy#is-it-for-you

Заболявания при възрастни, лекувани успешно с лазерна стимулация на акупунктурни точки, при това в София (от послеватели на откривателката на метода – прекрасни хора, лекар и няколко сестри, които наистина искат да помогнат на хората).

1. Парези, неврити (вкл. слединсултни състояния)
2.Неврози
3. Неврастения
4. Хипертония
5. Безсъние
6. Хронично главоболие
7. Артрити, артрози, вкл коксартрози
8. Остеопороза
9. Алергични заболявания – бронхиална астма – ринити – бронхити – конюнктивити
10. Заболявания на храносмилателната система – гастрити, дуоденити – ентерити – колити – язвена болест – стеатоза на черния дроб
11. Нарушения в мастната обмяна – холестерол, липиди
12. Диабет тип 2
13. Подагра
14 .Хипотириодизъм

Лазерната акупунктура се прилага с успех при патологии на централната и периферната нервна система, при поражения на белите дробове, сърцето и нарушения в храносмилането. Методът помага при травми на главния или гръбначния мозък, при остри или хронични нарушения на кръвообращението на главния мозък.
Тази терапия е ефективна и в борбата с пристраствяването към алкохола и тютюнопушенето, както и при някои психически разстройства.

Лазерната акупунктура дава възможност за лечение на някои трудно лечими кожни болести, като екземи, псориазис, невродермит и др.

От съществено значение за пациентите е факта, че се провежда едновременно лечение на всички заболавания, установени при един и същи пациент лечението е комплексно и строго индивидуализирано според състоянието на пациента, възрастта, стадия и степента на засягане.

Под въздействието на лъчите на нискоинтензивните лазери увредените клетки се възстановяват, органите нормализират своята работа и болният оздравява.

Продължителността на един лечебен курс е десет ежедневни процедури. Лечебните курсове се повтарят в интервал от един месец, 3-5-8 пъти, съобразно тежестта на заболяването.
Резултатите са трайни, без никакви странични действия.

АКО ИМАТЕ НУЖДА ОТ ЛЕЧЕНИЕ, РАЗПИТАЙТЕ ПРИЯТЕЛИ И ПОЗНАТИ, ПОТЪРСЕТЕ ИЗ ИНТЕРНЕТ, А АКО НЕ МОЖЕТЕ ДА ОТКРИЕТЕ СПЕЦИАЛИСТИТЕ, А СТЕ УБЕДЕНИ, ЧЕ ИСКАТЕ ДА ПРИБЕГНЕТЕ ДО ТЕХНИТЕ УСЛУГИ, ОБЪРНЕТЕ СЕ КЪМ НАС. С УДОВОЛСТВИЕ ЩЕ ВИ ПОМОГНЕМ “ДА ПИЕТЕ ВОДА ОТ ИЗВОРА”.